La Combinatul de Vinuri de Calitate Mileştii-Mici va fi deschisă o nouă stradă subterană în cinstea Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului.
În galeriile subterane ale Întreprinderii de Stat Combinatul de Vinuri de Calitate Mileştii-Mici va apare o nouă stradă, denumită în cinstea Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), principala instituţie de domeniu pe plan mondial.
Strada OIV va fi inaugurată printre cele peste 30 de artere ale Oraşului vinicol subteran Mileştii-Mici, între care Traminer, Cabernet, Feteasca, Codru, Aligote ş. a. Lansarea oficiala a străzii Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului în Oraşul vinicol subteran Mileştii-Mici este programată pentru sfârşitul lunii iunie 2007, la încheierea Congresului XXX mondial al vinificatorilor care se va desfasura la Budapesta, Ungaria. Remarcam ca idea de a întitula o strada din Orasul vinicol subteran Milestii Mici cu denumirea Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului a aparut la sfârşitul lunii februrie, în cadrul unei vizite de documentare în Republica Moldova a Vicepresedintelui OIV Roman Wittkowski, care s-a aflat in tara noastra în fruntea unei delegatii de experti europeni.
Oaspetii au vizitat Intreprinderea de Stat Combinatul de Vinuri de Calitate Milestii Mici pentru a se documenta cu privire la implementarea standardelor europene de calitate în domeniul vinificaţiei. Experţii europeni au luat cunoştinţă de capacităţile de producţie ale Întreprinderii de Stat “Combinatul de Vinuri de Calitate Mileştii-Mici”, declarată prin lege "Patrimoniu cultural naţional" şi “Colecţia de Aur Mileştii-Mici” inclusă în Guinness World Records 2007.
Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului întruneşte la moment 39 state-membre, printre care cei mai mari producatori de vinuri Franţa, Italia, Spania, Bulgaria, Ungaria, Romania şi Republica Moldova. Obiectivele acesteea, în special, ţin de contribuţia la armonizarea internaţionala a practicilor şi a normelor existente în domeniul vinicol şi, în masura în care este necesar, la elaborarea de noi acte normative internaţionale, cu scopul de a îmbunatati condiţiile de fabricare şi comercializare a produselor vitivinicole, ţinând seama de interesele consumatorilor.
Este o premieră absolută când numele forului mondial al vinificatorilor este atribuit şi unei alte structuri, până în przent de această onoare neânvrednicindu-se niciunul din producătorii de vinuri din lume. Acordarea numelui Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului unei strazi din Oraşul vinicol subteran Mileştii Mici relevă aprecierea înaltă a calităţii deosebite a vinurilor şi a realizărilor ÎS CVC Mileştii Mici ca fenomen unic în vinificaţia mondială.