În cadrul unei întrevederi desfăşurate la Parlament, preşedintele Băncii Comerciale „Moldova-Agroindbank” Natalia Vrabie a menţionat că sumele alocate în prezent de instituţiile fondatoare ale Societăţii „Garantinvest” sunt foarte mici şi că societatea să dispună de un fond de rezervă pentru a dezvolta reţeaua serviciilor de garantare a creditelor. În acest scop, se impune intensificarea negocierilor cu organismele donatoare internaţionale în vederea atragerii unor fonduri suplimentare de garantare şi de anumite garanţii în acest sens din partea Guvernului.
La rândul său, preşedintele Parlamentului Marian Lupu a declarat că legislativul va susţine şi în continuare activitatea Societăţii Interbancare de Garantare „Garantinvest”, va face demersurile necesare către Guvern şi va monitoriza procesul de negociere cu potenţialii donatori externi în vederea atragerii unor fonduri suplimentare de garantare.
Potrivit directorului general al SIG „Garantinvest”, Viorel Gherciu, în perioada 2005-2007, cu suportul nemijlocit al instituţiilor financiare participante, societatea a contribuit la dezvoltarea antreprenoriatului din mediul rural şi urban, acordând întreprinderilor mici şi mijlocii garanţii financiare în valoare de cca 5 milioane lei. El a menţionat că 80% din întreprinderile care au beneficiat de creditele societăţii ţin de sfera business-ului începător, iar 90% sunt din zona rurală a ţării.
Societatea „Garantinvest” a fost instituită în februarie 2005 în scopul oferirii de garanţii financiare pentru creditele acordate întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova. Organizaţia cuprinde 9 membri: B.C. „Moldova-Agroindbanc” S.A., B.C. „Victoriabanc” S.A., B.C.”Banca Socială” S.A., S.A. „Banca de Economii”, B.C. „Eximbanc” S.A., B.C. „Energbanc” S.A., B.C.”Mobiasbancă” S.A., „Corporaţia de Finanţare Rurală” S.A. şi Asociaţia Obştească „ProRuralInvest”.