Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, către ora 10:00 peste 600 de case erau afectate şi 41 distruse de inundaţii. În total sunt afectate 27 de localităţi, în special din raionanele Râşcani, Glodeni, Făleşti, Ungheni, Anenii Noi, Rezina. Sunt în pericol de inundare gara feroviară şi staţie de îmbuteliere al gazelor de la Varniţa.
În acest moment nivelul apei râului Nistru este de circa 18,5 metri. În comparaţie cu seara zilei de luni, debitul apei la Hidrocentrala de la Dubăsari a scăzut. De asemenea, staţia de pompare din oraşul Vadul lui Vodă, care asigură alimentarea Chişinăului cu apă potabilă, activează în regim normal. Conform normelor tehnice de exploatare a staţiei, staţia mai are o rezervă de 1,5 metri până a fi inundată. Însă în urma măsurilor suplimentare de protecţie, staţia e pregătită pentru a face faţă unui nivel de 21 de metri de apă, adică mai are o rezervă în acest sens de 2,5 metri.
Zona de odihnă din Vadul lui Vodă a fost inundată în proporţie de 80 la sută. Apa a ajuns până la drumul de legătură Chişinău – Vadul lui Vodă. Localitatea Vadul lui Vodă nu este inundată.
Specialiştii prognozează o creştere a nivelului apei râului Nistru în cursul zilei. În ultimele zile, nivelul apei râului Nistru a crescut cu aproape 10 metri.
Vice-prim-ministrul Igor Dodon, ministru al Economiei şi Comerţului a informat că debitul apelor în aval de regiunea Cernăuţi este în scădere, însă în regiunea Şirăuţi – Costeşti debitul este de 3400 de metri cubi pe secundă, în creştere faţă de zilele trecute. Nivelul apei în lacul de acumulare de la Costeşti - Stînca fiind unul record, fapt care impune golirea lacului de acumulare cu o viteză mai mare. Astfel, în dimineaţa zilei de marţi a fost luată decizia, de comun cu partea română, de a mări deversările din lacul de acumulare Costeşti, care la orele 07.00 erau de 720 metri cubi pe secundă
Totodată, autorităţile au informat că în jurul orei 18.00, la barajul de la Dubăsari urmează să ajungă o nouă viitură cu debitul de 3300 metri cubi pe secundă, în prezent apa fiind evacuată din lacul de acumulare cu o viteză de 2800 de metri cubi pe secundă. În raionul Dubăsari continuă întărirea digurilor de protecţie a localităţilor, fiind evitate, deocamdată, inundaţiile.
Totodată, premierul Zinaida Greceanîi a dispus crearea unei comisii speciale, pentru evaluarea situaţiei din aceste localităţi afectate grav de inundaţii. Comisia va fi condusă de ministrul adjunct al Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, Anatol Ţurcanu şi va evalua necesităţile şi costurile construcţiei de case noi pentru sinistraţi. Ulterior această comisie urmează a fi înglobată în Comisia naţională care va evalua consecinţele inundaţiilor.
De asemenea, premierul a cerut Ministerului Finanţelor deschiderea unui cont special pentru acumularea mijloacelor financiare ce urmează a fi acumulate din donaţii pentru ajutorarea persoanelor sinistrate. O primă contribuţie la acest cont va fi efectuată de către angajaţii Aparatului Guvernului, care vor transfera în acest scop salariul pentru o zi de lucru.