Potrivit Ministerului Economiei şi Comerţului, pe Prut, evacuarea apei de la Costeşti-Stânca are loc cu viteza de 850 m cubi pe secunde, pe parcursul zilei de astăzi. Nivelul apei este de 97,9 metri, 98,2 fiind joi, 31 iulie. Dacă pe parcursul următoarelor doua zile apa va scădea pînă la nivelul de 95,5 metri, evacuarea apei de Costeşti-Stînca va fi micşorata pînă la 700-550 m cubi pe secunda.
În aval de baraj rămîne a fi persistent riscul de inundaţii pentru satele de pe râul Prut, in special in raioanele Ungheni, Făleşti, Leova. În raionul Hânceşti, în pericol de inundaţii sunt localităţile Cotul Morii şi Leuşeni, unde apa s-a ridicat noaptea trecută cu un metru din cauza umflării unui afluent al râului Prut.
În dimineaţa zilei de vineri a fost luată decizia de a permite întoarcerea populaţiei în satele evacuate din raionul Rîşcani, iar după orele 11.00 în satele din raionul Glodeni.
Totodată, Ministerul Construiţilor şi Dezvoltării Teritoriului a început evaluarea pagubelor aduse de inundaţii, în special a casele ce trebuie reconstruite sau reparate, în raioanele Briceni şi Ocniţa,
Pe râul Nistru, evacuarea apei din barajul de la Dnestrovsk are loc cu o viteză de 900 metri cubi pe secundă, în scădere cu 1000 metri cubi faţă de ziua de ieri. La barajul de la Dubăsari situaţia a rămas constantă, evacuările constituind 2850 de metri cubi pe secundă, iar înălţimea apei – 28,9 metri. Nivelul apei a rămas constant şi la Tighina. În Dubăsari nu sunt inundaţii, cea mai periculoasă situaţie rămâne a fi în localităţile Ustia, Coşerniţa şi Coşniţa.
Pe râul Prut au fost inundate 350 de case în raionul Briceni, dintre care 91 s-au prăbuşit, şi în Rîşcani – 11 case, care prezintă pericol de prăbuşire. Pe Nistru Ocniţa au fost inundate 28 de case, Soroca – 44 de case, Şoldăneşti – 4 case, Rezina 22 de case, Anenii Noi 208 vile, Căuşeni 38, Criuleni 170 case.