Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.09.2008

Moldova se poate bucura de sustinerea deplina a UE privind solutionarea cit mai grabnica a conflictului transnistrean

Potrivit Serviciului de presa al Ministerului Reintegrării, astăzi, 29 septembrie, a avut loc o întrevedere a Ministrului Reintegrării, Vasilii Şova, cu Reprezentantul Special al Uniunii Europene în Republica Moldova,  Kalman Mizsei, în cadrul căreia au fost puse în discuţie o serie de aspecte ce ţin de situaţia creată şi perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi de promovarea măsurilor de întărire a încrederii dintre cele două maluri ale rîului Nistru.

Pe parcursul întrevederii a fost reiterată disponibilitatea autorităţilor moldoveneşti de a continua, fără careva condiţii prealabile, contactele directe cu reprezentanţii Tiraspolului, inclusiv în în cadrul formatului de negocieri, precum şi a grupurilor de lucru formate pentru realizarea măsurilor de consolidare a încrederii, în scopul elaborării şi adoptării unei soluţii viabile pentru conflictul transnistrean. În acest context, dl Mizsei a susţinut iniţiativa recentă a Preşedintelui Republicii Moldova privind organizarea unei întrevederi de lucru cu liderul transnistrean în or. Tiraspol. O astfel de întrevedere, conform interlocutorilor, ar putea contribui la apropiere poziţiilor părţilor şi va acorda un impuls politic adiţional negocierilor în formatul „5+2”.

După cum a declarat  Mizsei, Moldova se poate bucura de susţinerea deplină a Uniunii Europene privind soluţionarea cît mai grabnică a conflictului transnistrean, prin elaborarea unui statut juridic special pentru Transnistria, cu respectarea principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus