În regulamentul menţionat au fost comasate regulamentele anterioare privind licitaţiile cu strigare şi privind licitaţiile cu reducere, dată fiind similitudinea procedurilor prevăzute de aceastea. Regulamentul stabileşte categoriile de bunuri ce pot fi expuse la vânzare prin intermediul licitaţiilor cu strigare şi cazurile când acestea pot fi expuse la licitaţie cu reducere.
Astfel, la licitaţiile cu strigare pot fi scoase: întreprinderile de stat şi municipale ca complexe patrimonial unice, părţile sociale în capitalul social al societăţilor comerciale, construcţiile nefinalizate, complexele de bunuri imobile, activele neutilizate ale întreprinderilor, bunurile sechestrate ale întreprinderilor de stat şi ale societăţilor comerciale în care cota publică este mai mare de 25%, neincluse în lista bunurilor napasibile de privatizare. De asemenea, pot fi scoase terenurile, inclusiv agricole pentru vânzare-cumpărare sau de obţinere a dreptului de încheiere a contractului de arendă a acestora, alte bunuri proprietate publică şi /sau privată pasibile vânzării-cumpărării prin intermediul licitaţiilor.
Bunurile care se încadrează în categoriile supuse privatizării, poti fi expuse la privatizare numai după includerea lor în lista bunurilor supuse privatizării, care se aprobă de Guvern, în cazul proprietăţii de stat sau prin decizia consiliului local - în cazul unităţilor administrativ-teritoriale, cu publicarea acestora în Monitorul Oficial sau în presa locală.
De asemenea, Regulamentul stabileşte modul de pregătire a bunurilor pentru privatizare şi prezentarea documentelor la licitaţii, modul de organizare, desfăşurare a licitaţiilor, modul de achitare a preţului licitat, termenele de achitare, precum şi modul de transmitere către cumpărător a dreptului de proprietate asupra bunului privatizat