Ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului a declarat vineri presei că clădirea Parlamentului a avut de suferit mai mult, aceasta fiind distrusă în totalitate. Ministrul a menţionat că reabilitarea celor două clădiri se va face pe noi principii, cu utilizarea tehnologiilor moderne, condiţii noi şi multe alte lucruri ce trebuie aplicate în construcţie.
În context, Vladimir Baldovici a spus că cifra estimativă a costurilor de 300 mil. lei, anunţată anterior de MCDT, ar putea varia în funcţie de cerinţele la diferite compartimente ce pot fi înaintate de către beneficiari - interior, exterior, reţele de comunicaţii, iar cifra finală a costurilor va fi anunţată după evaluarea ofertelor câştigătirlor tenderilor de executare a lucrărilor de reparaţie a celor două edificii.
Referindu-se la lucrările efectuate în prezent la cele două clădiri, ministrul a declarat că acestea au fost invitate să efectueze muncă patriotică, adică gratuit. Potrivit lui, până în prezent au fost antrenate circa 20 de companii, printre care companiile Stayer, Monolit, Basconlux, Glorinal şi multe alte companii care au fost mobilizate în lucrări gratuite din data de 8 aprilie. Baldovici a accentuat că până la definitivarea tenderului de selectare a antreprenorilor generali, era nevoie de scos „gunoiul şi mizeria din cadrul Parlamentului şi Preşedinţiei".
Amintim că vineri, 24 aprilie, au fost prezentate ofertele de tender pentru achiziţia lucrărilor de reconstrucţie a celor două clădiri.
La tenderul pentru achiziţia lucrărilor de reconstrucţie a Parlamentului presa nu a avut acces.
Membrii comisiei de examinare a tenderului au părăsit prin uşa din spate sala din cadrul Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde a avut loc prezentarea ofertelor.