Acordul a fost semnat de către ministrul Educaţiei Leonid Bujor şi vicepreşedintele „Siveco România S.A.", Florian Ciolacu.
„Am decis să continuăm edificarea e-Guvernării în Moldova anume prin acest proiect-pilot în domeniul educaţiei, deoarece educaţia constituie o componentă de bază în pregătirea ţării pentru o societate informaţională. Asemenea proiecte urmează să fie implementate şi în alte domenii, astfel încât toţi cetăţenii Republicii Moldova să beneficieze de servicii publice de calitate", a mai spus Ministrul de Stat Victor Bodiu.
Florian Ciolacu a accentuat faptul că toate iniţiativele actualului Guvern al Republicii Moldova nu numai în domeniul e-Guvernării, dar şi în alte domenii, se bucură de simpatia şi susţinerea oficialităţilor occidentale.
Până în prezent Compania a realizat proiecte similare de succes în 10 state din diferite regiuni ale lumii. Actualmente, ea are în derulare programe naţionale în 5 state.
Acordul prevede desfăşurarea în comun a unui proiect pilot care va include implementarea noilor tehnologii în educaţie prin stabilirea unei platforme electronice; asigurarea unui soft educaţional ce prevede realizarea a 150 de lecţii electronice pentru disciplinele matematica, fizica, biologie si chimie, atât în limba româna, cât si în limba rusa; instruirea a 80 de profesori din 20 de licee pe disciplinele şcolare enumerate mai sus; creşterea nivelului de dotare a liceelor cu echipamente informatice. În cadrul proiectului au fost incluse 20 de licee din 15 raioane (Cahul, Causeni, Cimislia, Criuleni, Drochia, Falesti, Glodeni, Hоncesti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Straseni, Telenesti si Ungheni), precum si din municipiile Chisinau si Balti.
Pe parcursul anilor 2006-2007 Ministerul Educaţiei în colaborare cu Compania „Siveco Romвnia S.A.", a asigurat implementarea în 64 de instituţii de învăţământ din Republica Moldova a unui sistem destinat instruirii asistate de calculator. Au fost instruiti circa 500 de profesori din cele 64 de instituţii de învăţământ.