Trimite e-mail | Printeaza
Social
13.10.2010

Executivul a decis alocarea a 8,6 mil. lei pentru procurarea a 34 case de locuit pentru sinistraţii din raionul Hinceşti

Guvernul a aprobat astăzi hotărîrea cu privire la alocarea ultimei tranşe a mijloacelor financiare destinate procurării locuinţelor pentru persoanele care au suferit în urma inundaţiilor din vara anului 2010. Executivul a decis alocarea a 8,6 mil. lei pentru procurarea a 34 case de locuit pentru sinistraţii din raionul Hinceşti din cele 72 planificate. Viceministrul de Stat, Anatolie Onceanu a precizat că anterior Guvernul a alocat  5,1 mil. lei pentru procurarea a 28 de case pentru familiile care au solicitat procurarea locuinţelor în locul celor deteriorate în urma inundaţiilor.
 
Cabinetul de Miniştri a aprobat lista localităţilor care vor beneficia de facilităţi la impozitarea mărfurilor, a serviciilor şi a lucrărilor ce vor fi efectuate pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor. Lista include 23 de localităţi din raioanele Briceni, Cahul, Cantemir, Hînceşti, Nisporeni şi Ungheni, care au fost afectate de calamităţi.

Guvernul a decis să transfere resurse financiare necesare pentru alocarea ajutorului material în mărime de 500 de lei, care se acordă lunar sinistraţilor.

Guvernul a mai decis eliberarea suplimentară, din rezervele materiale ale statului, a unor bunuri materiale pentru amenajarea taberei pentru lucrătorii companiilor de construcţii, estimate la  circa 94,5 mii de lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus