Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.11.2010

Următorul Legislativ ar putea fi format din patru partide politice. Vedeti sondajul

Centru de Investigatii Sociologice si Marketing CBS-AXA impreuna cu Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei (Romania) a prezentat astăzi  rezultatele unui studiu sociologic privind actualitatea social-politica din Republica Moldova.

Dacă duminica viitoare ar avea loc noi alegeri parlamentare în noul parlament ar putea intra Partidul Comuniştilor, pentru care intenţionează să voteze 39% din respondenţi, Partidul Liberal-Democrat  - 21%, Partidul Democrat - 19% şi Partidul Liberal -13%. Alianţa Moldova Noastră riscă să nu acceadă în parlament, ponderea susţinătorilor lui printre respondenţi fiind de doar 2%, în timp ce pragul electoral este de 4%. Pentru alte partide sunt gata să voteze până la 1% din respondenţi.

Următorul Legislativ ar putea fi format din patru partide politice, iar prezenţa la urnele de vot va fi de aproximativ 50 la sută din electorat. Cel puţin asa arata datele unui sondaj făcut public astăzi de către compania CBS-Axa.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de peste 1500 persoane din 88 de localități, cu o marjă de eroare maximală de +/-2,5%. Datele au fost colectate în perioada 22-30 octombrie 2010.

cuvinte-cheie: CBS-Axa

Comentarii (0)

 

Related news

Sus