În perioada 10-11 mai, un grup de experţi NATO a efectuat o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun". Grupul de experţi NATO, compusă din reprezentanţi din Franţa şi SUA, au evaluat activităţile desfăşurate de către grupul de lucru din academia militară, implicat în îndeplinirea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP), elaborarea curriculum de studii pentru ciclul de bază şi ciclul doi de studii masterat.
Comandantul Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş a comunicat că experţii au apreciat pozitiv rezultatele grupului de lucru, instituţia de învăţămînt militar naţional îndeplinind toate condiţiile necesare pentru începerea de la 1 septembrie 2011 a procesului de învăţământ conform noilor concepte. La momentul actual, conducerea Academiei Militare a reuşit să elaboreze curriculum de studii pentru învăţămîntul militar de bază şi masterat, de asemenea, au fost aprobate planurile de studii pentru ciclul de bază şi ciclul doi de studii masterat în comun cu Ministerul Educaţiei a specificat colonel Bucliş.
În timpul vizitei în Academia Militară, experţii NATO au avut o întrevedere cu generalul de brigadă Iurie Dominic, Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale. În cadrul discuţiilor generalul Dominic a menţionat că scopul nostru este ca Academia Militară să devină un centru ştiinţific al studiilor de securitate şi apărare din Republica Moldova, iar pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie timp şi de alocarea unor resurse importante pentru dezvoltarea capabilităţilor de analiză şi investigare ştiinţifică din domeniu.
Academia Militară pregăteşte ofiţeri pentru componentele Forţelor Armate la cinci specialităţi - infanterie, artilerie, transmisiuni, carabinieri şi grăniceri, informeaza Serviciul de presa al Ministerului Apararii.