Guvernul a aprobat noul Regulament al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene care stabileşte modul de organizare şi funcţionare a instituţiei, precum şi structura şi efectivul-limită ale aparatului central al acestuia. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov a specificat că elaborarea unui nou regulament de activitate al Ministerului a devenit necesară în legătură cu modificările în actele legislative şi normative operate din anul 2005 şi pînă în prezent, în scopul ajustării acestuia la prevederile legislaţiei în vigoare.
Executivul a aprobat un set de hotărîri cu referire la memorandumuri de înţelegere internaţionale printre care: Memorandumul de înţelegere privind rolul şi organizarea Iniţiativei Reforma Educaţiei în Ţările Europei de Sud-Est (ERI SEE), Memorandumul de înţelegere privind cooperarea şi susţinerea Secretariatului Convenţiei de cooperare poliţienească pentru Europa de Sud-Est şi Memorandumul de înţelegere între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, semnat la Bucureşti, la 28 iunie 2011.
Tot astăzi, a fost aprobată decizia privind iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de cooperare şi interacţiune între Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat în telecomunicaţii speciale şi protecţia informaţiei al Ucrainei, fiind acordate depline puteri dlui Gheorghe Mihai, director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar şi privind iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind Programul de Suport Bugetar în domeniul reformei sectorului energetic. Viceministrul Economiei, Octavian Calmîc a precizat, în context, că documentul ţine de finanţarea unor proiecte ce vizează reforma în sectorul energetic, inclusiv acţiunile prevăzute în Strategia energetica a Republicii Moldova pîna în anul 2020. Grantul, în valoare de 42,6 mil. euro, urmează a fi debursat în 3 tranşe, începînd cu trimestrul IV al anului 2011.
Executivul a aprobat şi două regulamente: Regulamentul sanitar privind radioprotecţia şi securitatea radiologică în practicile de radioterapie şi Regulamentul privind înregistrarea contractelor de cesiune, licenţă, gaj şi franchising referitoare la obiectele de proprietate industrială. Aceste acte normative au fost aprobate în scopul ajustării legislaţiei naţionale la standardele internaţionale şi completarea bazei normative naţionale în susţinerea legislaţiei în vigoare cu privire la domeniul în cauză.
La finalul şedinţei a fost aprobat Cadastrul funciar conform situaţiei de la 1 ianuarie 2011. Hotărîrea în cauză specifică suprafaţa terenurilor de pe teritoriul ţării indiferent de destinaţia şi tipul lor de proprietate care la 1.01.2011 constituie 3384,6 mii ha, inclusiv 2008,7 terenuri cu destinaţie agricolă, informeaza Serviciul de presa al Executivului.