Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlățean.
În cadrul întrevederii, Titus Corlățean a menționat buna calitate a dialogului politic bilateral, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, și a reiterat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova. De asemenea, oficialul român a reafirmat determinarea României de a susţine, prin proiecte de cooperare bilaterală şi în dialogul cu partenerii europeni, agenda europeană a Republicii Moldova, cât şi procesul intern de reformă şi consolidare a democraţiei şi a statului de drept.
În același context, Președintele Parlamentului Marian Lupu a menționat dinamica ascensivă a dialogului politic dintre țările noastre pe parcursul ultimilor ani și a specificat că vizita lui Titus Corlățean este o bună oportunitate pentru a face un bilanț al colaborării și pentru a identifica noi perspective. Marian Lupu a apreciat trendul politic și economic al relațiilor dintre țările noastre și a menționat, în context, ajutorul financiar oferit de România, proiectele de colaborare transfrontalieră, intensificare cooperării interparlamentară etc.
Cu referință la dialogul interparlamentar, șeful Legislativului a remarcat că schimbul de vizite al comisiilor de profil, activitatea Grupurilor de prietenie, dar și activitatea Comisiei comună pentru integrare europeană, denotă buna calitate a relațiilor dintre Parlamentele țărilor noastre. În acest context, Marian Lupu a menționat necesitatea convocării, în perspectivă imediată, a celei de-a doua ședință a Comisiei comună pentru integrare europeană. Șeful Legislativului a mai relevat că Parlamentul nu are nicio restanță în contextul solicitărilor Guvernului referitor la relațiile comercial-economice cu România și că, în sesiunea de toamnă-iarnă, Tratatul de frontieră cu România va ajunge în Parlament pentru ratificare.
De asemenea, Președintele Parlamentului a mai menționat prioritățile agendei bilaterale, cu accent pe proiectele de interconectare energetică, inclusiv realizarea proiectului gazoductului Iaşi-Ungheni şi a liniilor electrice de înaltă tensiune Suceava – Bălţi şi Iaşi – Ungheni, realizarea de proiecte transfrontaliere comune etc., informează un comunicat al Legislativului.
Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.09.2012Marian Lupu: În sesiunea de toamnă-iarnă, Tratatul de frontieră cu România va ajunge în Parlament pentru ratificare
Comentarii (0)