Guvernul a susținut un șir de propuneri privind modificarea și completarea unor acte legislative. Astfel, a fost avizată pozitiv inițiativa ce prevede obligativitatea de acoperire a unităților de transport, care transportează materiale de construcție, pentru evitarea poluării mediului înconjurător. Un alt aviz pozitiv a fost aprobat pentru inițiativa ce prevede completarea Codului contravenţional al Republicii Moldova, și anume introducerea amenzilor pentru persoane fizice și juridice care nu încheie contracte de evacuare a deșeurilor. Ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru a precizat că, doar în municipiul Chișinău, sînt peste 3,5 mii gospodării care nu au încheiat un contract de acest fel, ceea ce crează probleme pentru protecția mediului.
Totodată, au fost avizate pozitiv proiectele de legi pentru modificarea și completarea actelor legislative cu referire la procedura alegerii șefului statului, organizarea examenelor de calificare pentru avocați, judecători și procurori; modificarea Legii privind partidele politice, cu referire la interzicerea utilizării de către partidele politice a însemnelor heraldice şi sigilografice care nu sînt înregistrate oficial la Ministerul Justiţiei, precum şi interdicţia utilizării simbolurilor statelor care nu mai există.
De asemenea, Guvernul a susținut iniţiativa legislativă care are drept scop aducerea în concordanţă a Legii cu privire la Procuratură cu modificările şi completările la Codul de procedură penală al Republicii Moldova, Legea privind activitatea specială de investigaţii și Legea privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.
În aceeași ordine de idei, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind amendarea a două acte legislative, Codul civil și Codul contravenţional, prin care se propune ca cerinţele ce se referă la refuzul de executare a contractului, precum şi repararea prejudiciului în cazul rambursării anticipate a creditului să fie reglementate prin legea contractelor de credit pentru consumatori ca lege specială şi, respectiv, prin care sunt stabilite sancţiunile pentru încălcarea cerinţelor privind contractele de credit pentru consumatori. Proiectul respectiv urmează a fi prezentat spre examinare Parlamentului.
Executivul a aprobat Regulamentul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, care include prevederi privind structura, efectivul, atribuțiile și modul de funcționare a instituției, ce urmează a fi creată prin reorganizarea Agenției Medicamentului.
Tot astăzi, Guvernul a aprobat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind colaborarea în domeniul protecţiei şi dezvoltării durabile a bazinului rîului Nistru și decizia privind alocarea a 60 mii lei în scopul organizării, la Chișinău, în perioada 15-18 ianuarie 2013, a întrunirii la nivel înalt a Fondului pentru populație și dezvoltare a ONU.