Membrii Comisiei de anchetă pentru examinarea modului de administrare a pachetului de acţiuni al statului deţinut la „Banca de Economii” S.A. şi a situaţiei din domeniul financiar-bancar al Republicii Moldova care se află în conflict de interese sunt obligaţi să declare acest fapt Preşedintelui Parlamentului, respectiv Parlamentului, în vederea substituirii acestora cu alţi membri, această este concluzia Direcției Juridice a Secretariatului Parlamentului la sesizarea deputaților PLDM.
Ţinând cont de concluziile experţilor, bazate pe legislaţia în vigoare, fracţiunea PLDM insistă pe necesitatea semnării de către membrii Comisiei de anchetă sus-numite a unei declaraţii privind lipsa conflictelor de interese. Membrii comisiei, aflaţi în conflict de interese trebuie să se retragă din aceasta, pentru a nu prejudicia mersul anchetei, obiectivitatea concluziilor şi recomandărilor, dar şi credibilitatea acesteia.
Ținînd cont de faptul că audierile sunt pe final, iar următorul pas va fi elaborarea raportului Comisiei de anchetă, considerăm că este momentul crucial ca toate persoanele care s-ar putea afla în conflict de interese, să se retragă pentru a nu influenţa în interes personal concluziile anchetei.
Este important de precizat că demnitarul public este obligat să se conformeze oricărei decizii finale care îi cere să se retragă din situaţia de conflict de interese în care se află sau să renunţe la avantajul ce stă la originea conflictului, informează un comunicat al Fracțiunii parlamentare a PLDM.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.03.2013Fracţiunea PLDM insistă pe necesitatea semnării de către membrii Comisiei de anchetă privind situația de la „Banca de Economii” S.A a unei declaraţii privind lipsa conflictelor de interese
Comentarii (0)