Aria de eligibilitate pentru creditele Compact a fost extinsă de la 8 la 13 raioane (Anenii Noi, Cahul, Călărași, Cantemir, Criuleni, Dubăsari, Hîncești, Leova, Nisporeni, Orhei, Strășeni, Telenești și Ungheni), precum și în municipiul Chișinău (cu excepția orașului) și UTA Găgăuzia. Corporația Provocările Mileniului, care oferă, prin intermediul Programului Compact, mijloace financiare pentru acordarea creditelor pentru investiții în infrastructura post-recoltare, a extins aria acestor împrumuturi de la raioanele unde vor fi reabilitate sistemele de irigare către raioanele învecinate.
În același timp, în scopul facilitării accesului întreprinderilor noi, micro/mici/medii, inclusiv a celor aflate în proprietatea femeilor, a fost redusă suma minimă a creditului de la 50 mii USD la 20 mii USD. Suma maximă a rămas neschimbată – 600 mii USD, la fel și băncile participante – Moldova Agroindbank, Victoriabank, Moldindconbank, Comerțbank, Banca Socială, Mobiasbancă – Groupe Societe Generale și Energbank.
În cadrul Programului Compact se preconizează a fi debursate suplimentar, pînă în anul 2015, cca 10 mil. USD pentru acordarea creditelor, inclusiv din resursele rambursate. Pînă în prezent au fost oferite 21 de credite în valoare totală de 4,3 mil. USD, majoritatea investiţiilor fiind făcute în depozite frigorifice.