Este un imperativ ca, în procesul de reforme ce are loc, instituțiile statului să fie unele funcționale, pentru a asigura cele mai prielnice condiții pentru dezvoltarea afacerilor. Aportul investitorilor și reprezentanților comunității de business este important în acest sens. Declaraţia a fost făcută astăzi de Premierul Iurie Leancă, în cadrul dejunului tematic cu genericul “Perspectivele climatului investiţional şi de afaceri în Republica Moldova”, cu participarea membrilor Asociaţiei Investitorilor Străini, a Asociaţiei Businessului European, şefilor misiunilor diplomatice, membrilor comunităţilor oamenilor de afaceri străini ce activează în Republica Moldova.
Șeful Executivului a făcut o trecere în revistă a rezultatelor vizitei sale la Luxemburg, precizând că, în cadrul discuțiilor cu Prim-ministrul luxemburghez Jean-Claude Juncker, dar și cu membrii Consiliului de Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană, a fost reconfirmată susținerea deplină de către partenerii europeni a parcursului european al țării noastre.
Premierul a încurajat activitatea și implicarea directă a investitorilor străini în procesul de reformare a sectorului de afaceri din Republica Moldova, subliniind că, în urma finalizării negocierilor pe marginea Acordului de Asociere, inclusiv a creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE, au fost create premise pentru o nouă etapă de dialog dintre Guvern şi mediul de afaceri.
”DCFTA reprezintă o bună oportunitate pentru a spori competitivitatea mărfurilor moldovenești pe piața europeană, dar și pentru a deschide piața Republicii Moldova pentru investitorii străini”, a spus Iurie Leancă.
Totodată, Prim-ministrul a subliniat că, Consiliul Economic din cadrul Guvernului va consolida și coordona activitățile în sectorul investițional și antreprenorial, creând o platformă eficientă de interacțiune dintre oamenii de afaceri din țară și de peste hotare, relatează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.