Măsurile propuse prevăd împădurirea terenurilor degradate, a fâşiilor de protecţie a apelor râurilor şi a bazinelor de apă, precum şi a fâşiilor de protecţie a terenurilor agricole pe o suprafaţă de minimum 13 mii de hectare.
Planul naţional îşi mai propune să protejeze solul împotriva eroziunii şi să îmbunătăţească bilanţul hidric.
Costul estimativ al acţiunilor prevăzute în Plan se ridică la circa 295 mil. lei, banii fiind alocaţi din bugetul de stat, Fondul Ecologic Naţional şi din donaţii externe.
Tot astăzi, Executivul a operat modificări la Legea privind protecţia aerului atmosferic, stabilind o serie de restricţii privind producerea şi exploatarea mijloacelor de transport cu emisii care depăşesc normativele concentraţiei de poluanţi emişi în stratul de aer atmosferic de lângă sol. De asemenea, amendamentele interzic fabricarea, importul, comercializarea şi folosirea în procesele tehnologice a unor materiale de construcţie care conţin azbest, plumb, arsen şi alte substanţe recunoscute drept nocive conform convenţiilor internaţionale în domeniu.
În plus, au fost operate modificări la hotărârea Guvernului privind lista-tip a lucrărilor şi locurilor de muncă cu condiţii grele de muncă şi deosebit de grele, vătămătoare şi deosebit de vătămătoare pentru care salariaţilor li se stabilesc sporuri de compensare. Astfel, angajaţilor Agenţiei Naţionale de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice li se va acorda o majorare de 2,3% de la alocaţia bugetară anuală prezentă, munca efectuată de către aceştia fiind inclusă în lista lucrărilor atribuite la condiţii de risc pentru sănătate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.01.2014Executivul a aprobat Planul naţional de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră pentru anii 2014-2018
Comentarii (0)