Proiectul se bazează pe o colaborare bilaterală, în vederea micşorării impactului negativ cauzat de calamităţile naturale în zona de frontieră a Republicii Moldova şi România.
În prezent, Republica Moldova este protejată de grindină pe o suprafaţă de circa 150 de mii de hectare, prin intermediul a 115 puncte rachetare. De asemenea, 40 la sută din teritoriu se află lângă zona de frontieră şi din această cauză, doar în perioada anilor 2006-2012, au fost afectate aproxamitiv 13 mii de hectare, prejudiciile fiind de peste 62 mil. de lei. Conform cerinţelor tehnologice, obiectul cu pericol de grindină necesită să fie prelucrat cu regent activ până a atinge parametrii critici.
Tot astăzi, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a prezentat în cadrul şedinţei Planul de acţiuni privind punerea în aplicare a Programului de conservare şi sporire a fertilităţii solurilor pentru anii 2014-2016.
Realizarea Planului de Acţiuni va asigura minimalizarea sau chiar stoparea principalelor forme de degradare a învelişului de sol şi va permite creşterea producţiei agricole, iar un lucru important este că va avea impact benefic asupra situaţiei ecologice din Republica Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.02.2014Guvernul a iniţiat negocieri asupra Acordului privind protecţia antigrindină la frontiera de stat a Republicii Moldova şi România
Comentarii (0)