Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.04.2014

Proiectul de Ameliorare a Competitivității oferă o abordare proactivă pentru provocările din mediul de afaceri

Proiectul de Ameliorare a Competitivității oferă o abordare proactivă pentru provocările din mediul de afaceri

Viceprim-ministrul, ministru al Economiei Valeriu Lazăr și experți din cadrul Ministerului Economiei și ai Băncii Mondiale s-au întrunit la 15 aprilie, curent pentru a analiza conceptul final al Proiectul Ameliorarea Competitivității II (PACII) al Băncii Mondiale, pentru a putea fi lansate negocierile pe marginea proiectului la începutul lunii mai.
 
„ În contextul evoluției rapide a agendei europene, PAC II trebuie să se focuseze pe acțiuni concrete, proactive ce vor contribui la dezvoltarea competitivității întreprinderilor moldovenești, în vederea pregătirii acestora pentru a valorifica oportunităților și face față provocărilor și proceselor transformaționale aferente creării Zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană ”, a subliniat Valeriu Lazăr.
 
Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivităţii II țintește spre sporirea competitivității întreprinderilor autohtone, în special a IMM-urilor, prin facilitarea accesului la finanțare pe termen mediu și lung, accesul pe noi pieţe de desfacere, perfecţionarea cadrului de reglementare a  afacerilor și lansarea liniei de credit pentru sectorul privat.
 
 
Consolidarea capacităților instituţionale ale ODIMM şi MIEPO prin dezvoltarea strategiilor, a serviciilor pentru întreprinderile locale care vor impulsiona accesul lor pe noi pieţe şi creşterea competitivităţii acestora reprezintă un obiectiv major al PAC II.
 
Totodată, proiectul are stabilite ca acțiuni prioritare fortificarea și sprijinirea capacității Reformei Regulatorii,  a instrumentelor fiscale și a capacităţilor de achiziţii publice.
 
Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei, o echipă formată din experții Ministerului Economiei și ai Băncii Mondiale vor analiza conceptul de proiect discutat în cadrul ședinței, pentru a aproba forma finală a acestuia și a putea fi lansate negocierile pe marginea acestuia, iar în timpul cât mai scurt să fie și semnat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus