Proiectul a fost elaborat la propunerea Serviciului Vamal în vederea stabilirii unor norme transparente ce vizează aplicarea regimului vamal de perfecționare activă aplicabil companiilor producătoare, care importă materie primă și o prelucrează în Republica Moldova, ulterior produsul fiind exportat în străinătate.
De asemenea, autorizația se acordă agenților economici, indiferent de deținerea dreptului de proprietate asupra materiei prime, cu condiția ca produsele compensatoare obținute să fie reexportate de pe teritoriul Republicii Moldova. Anterior acest regim se aplica doar în baza contractului de prelucrare în lohn, iar odată cu noile modificări va fi posibilă și în baza contractului de vânzare-cumpărare.
Condițiile de autorizare a perfecționării active sunt aduse în concordanță cu legislația vamală europeană.
Proiectul a fost elaborat în parteneriat cu oameni de afaceri, investitori străini, experți europeni și se încadrează în procesul de modernizare și simplificare a procedurilor vamale, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.06.2014Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat astăzi modificări și completări la Regulamentul de aplicare a destinațiilor vamale prevăzute de Codul Vamal
Comentarii (0)