Trimite e-mail | Printeaza
Externe
15.09.2014

Aurescu: România rămâne cel mai sincer și mai apropiat partener al Republicii Moldova

Aurescu: România rămâne cel mai sincer și mai apropiat partener al Republicii Moldova

Secretarul de stat pentru afaceri strategice din MAE român, Bogdan Aurescu a participat luni, la sediul Institutului Diplomatic Român, la deschiderea celei de-a cincea ediții a Programului de pregătire în diplomație și relații internaționale pentru diplomați și funcționari publici din Republica Moldova, context în care a afirmat că România rămâne cel mai sincer și mai apropiat partener al acestei țări.

Potrivit unui comunicat MAE, în intervenția sa secretarul de stat Bogdan Aurescu a adresat felicitări reprezentanților administrației centrale din Republica Moldova pentru rezultatele de excepție obținute în acest an în parcursul european — liberalizarea vizelor, la 28 aprilie, respectiv semnarea la 27 iunie și ratificarea la 2 iulie a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, urmată de începerea aplicării sale provizorii la 1 septembrie.

MAE arată că pentru perioada următoare accentul va trebui pus pe implementarea prevederilor Acordului, "demers a cărui reușită depinde în mod esențial de pregătirea și implicarea fiecărui expert din administrația Republicii Moldova în procesul de reformă".

Secretarul de stat a evidențiat că programul de pregătire finanțat de MAE reprezintă o dovadă a angajamentului ferm al României pentru susținerea integrării europene a Republicii Moldova, materializat de această dată în formarea viitoarelor elite administrative ale statului vecin.

"România rămâne cel mai sincer și mai apropiat partener al Republicii Moldova. Sprijinul nostru pentru obiectivele majore ale Chișinăului a fost întotdeauna oferit în mod necondiționat, dezinteresat și la maximul capacităților noastre de asistență. România va continua să acorde Republicii Moldova sprijin diplomatic, tehnic și financiar în procesul de reforme și de asimilare a standardelor europene, care să permită abordarea cu succes a obiectivului nostru final comun-deplina integrare europeană", a spus oficialul român.

Programul de pregătire în diplomație și relații internaționale pentru diplomați și funcționari publici din Republica Moldova a fost lansat în anul 2010, aflându-se în prezent la cea de-a cincea ediție.

Programul are o durată de două săptămâni și se adresează unui număr de 20 de participanți — diplomați din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și funcționari din cadrul instituțiilor administrației centrale din Republica Moldova.

Programul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, prin bugetul asistenței pentru dezvoltare, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus