Republica Moldova are o situaţie politică stabilă, dar trebuie să intensifice activităţile de combatere a corupţiei şi să continue reformarea instituţiilor, în principal în sistemul judiciar, recomandă Uniunea Europeană într-un raport prezentat miercuri.
Comisia Europeană şi Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, au evaluat miercuri, în baza unor rapoarte anuale, modul în care este implementată Politica europeană de vecinătate cu 16 ţări partenere situate la est şi la sud-est de Uniunea Europeană.
"Anul 2014 a fost o perioadă de stabilitate pentru Republica Moldova. Guvernul a continuat activităţile pentru aplicarea agendei europene a ţării. Pe 27 iunie a fost semnat Acordul de asociere, care include crearea unei zone de liber schimb", se arată în raportul privind Republica Moldova.
"Alegerile parlamentare desfăşurate pe 30 noiembrie 2014 le-au oferit alegătorilor o gamă largă de opţiuni politice, chiar dacă au existat semne de întrebare privind descalificarea unui candidat cu câteva zile înaintea scrutinului şi privind participarea unui partid în pofida unei decizii judiciare", subliniază Uniunea Europeană.
"Republica Moldova a înregistrat progrese în materie de drepturile omului şi libertăţi fundamentale", precizează raportul, recomandând intensificarea acţiunilor de combatere a corupţiei şi continuarea reformării instituţiilor, în principal în sistemul judiciar, scrie Mediafax.
Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.03.2015Raport UE: Republica Moldova a făcut progrese, dar trebuie să continue reformele şi să combată corupţia
Comentarii (0)