“Antreprenoriatul social ar putea fi un mecanism eficient pentru îmbunătăţirea vieții persoanelor defavorizate, dar şi o formă alternativă de dezvoltare economică echitabilă şi responsabilă” - declaraţia aparține viceministrului Economiei, Tudor Copaci, făcută, astăzi, în cadrul unui seminar dedicat antreprenoriatului social. Evenimentul a fost organizat de Biroul Atașatului pentru Muncă, Afaceri Sociale şi Protecţia Consumatorului din cadrul Ambasadei Austriei la Chişinău.
La evenimentul desfășurat cu genericul “Modelul întreprinderilor social economice în Austria şi Republica Moldova” au participat reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Ministerului Finanţelor, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ambasadei Austriei din Chişinău, sindicatelor şi patronatelor. Scopul seminarului a fost schimbul de experienţă şi identificarea pârghiilor pentru dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova.
La deschiderea evenimentului, Tudor Copaci a remarcat necesitatea unui mecanism de integrare în câmpul muncii a persoanelor defavorizate: „Economia socială pare să reprezinte una dintre soluţiile viabile cu un potential semnificativ pentru crearea şi asigurarea cu locuri de muncă şi reprezintă pentru Republica Moldova o direcţie importantă, care va ajuta un număr mare de cetăţeni din categoria social- vulnerabili să se integreze în societate şi să aibă acces mai uşor pe piaţa muncii”, a menţionat viceministrul Economiei.
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Ataşatul Ministerului Federal pentru Muncă, Afaceri Sociale și Protecţia Consumatorului (BMASK) din cadrul Ambasadei Austriei la Chişinău, Gero Stuller, a adăugat că Austria este gata să susţină Republica Moldova în procesul de identificare a unui sistem viabil de integrare în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilităţi. “Folosindu-vă de experienţa statelor europene, în special, a Austriei aveţi posibilitatea de a crea un sistem mult mai bun, deoarece vă veţi putea baza pe cele mai bune practici. Aceste măsuri sunt importante nu doar pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi pentru cei care din anumite motive nu se pot integra”, a spus Gero Stuller.
Pentru promovarea antreprenoriatului social în Republica Moldova, Ministerul Economiei, în comun cu alte autorităţi abilitate, a instituit aterior un grup de lucru în vederea stabilirii unui cadru legal în acest sens, dar şi la identificarea pârghiilor şi soluţiilor viabile privind promovarea antreprenoriatului social.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.06.2015Tudor Copaci: Antreprenoriatul social - un mecanism eficient pentru îmbunătăţirea vieții persoanelor defavorizate
Comentarii (0)