Anunțul a fost făcut de Premierul Valeriu Streleț după ședința Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară (CNSF), care a avut loc în această seară la Guvern.
„Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară nu ia decizii cu caracter obligatoriu pentru executare. Comitetul analizează anumite situații, formulează anumite recomandări. Dacă se ajunge la un consens pe anumite situații, aceste recomandări se pun în practică. Am negociat un Memorandum între Guvern și Banca Națională privind acțiunile care trebuie să le întreprindă instituțiile guvernamentale ce țin de transferul corect și echilibrat al conturilor trezoreriale, obligațiunilor de plată a pensiilor și altor plăți sociale, dar și obligațiunile Băncii Naționale. Aceste măsuri ar urma să ducă la însănătoșirea sistemului bancar al țării noastre”, a subliniat Prim-ministrul.
Totodată, Valeriu Streleț a menționat că în cadrul ședinței CNSF s-a discutat și despre soarta angajaților Băncii de Economii, Băncii Socială și a celor de la Unibank.
„Planurile de reangajare a acestor specialiști, care nu sunt vinovați cu nimic că aceste trei bănci au intrat în dificultate, vor fi anunțate de noi în viitorul apropiat. Infrastructura bancară a acestor entități ar putea trece în proprietatea altor bănci, care vor plăti bani pentru asta, dar cu o condiție - să-și păstreze profilul de activitate și să reangajeze personalul”, a mai spus Șeful Executivului.
Prim-ministrul a anunțat și o dată limită de finalizare a procesului de lichidare a celor trei bănci – 9 octombrie 2015, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.08.2015Premierul a anunțat începutul procesului de lichidare a celor trei bănci: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank
Comentarii (0)