Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.11.2015

A fost aprobat primul dosar de finanțare în cadrul Componentei de grant a Proiectului Ameliorarea Competitivității II

A fost aprobat primul dosar de finanțare în cadrul Componentei de grant a Proiectului Ameliorarea Competitivității II

Producătorul de componente electronice inductive, module si ansamble electrice, I.M.”Elektromanufacturing” SRL din Bălți va beneficia de un grant în valoare de 185 mii de lei pentru a-și îmbunătăți calitatea produselor și, respectiv, competitivitatea la export.
 
Proiectul de îmbunătățire a activității companiei a fost recomandat spre finanțare de Comitetul tehnic, din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei, Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Camerei de Comerț și Industrie (CCI), iar ulterior a fost aprobat de Comitetul de validare.
 
Compania a solicitat co-finanțare pentru un proiect de îmbunătățire a afacerii ce prevede implementarea unui complex de servicii printre care: certificarea și menținerea unui Sistem de Management a Calității conform standardului internațional SR ISO / TS 16949:2009 – standard aplicabil în industria de automotive, formarea de auditori interni și crearea unui website propriu care sa asigure prezenta companiei în mediul on-line.
 
Urmare a cofinanțării din partea PAC II, întreprinderea planifică să-și îmbunătățească managementul de afaceri și, respectiv, produsele și serviciile existente și să lărgească gama de produse la export, precum și să exporte către piețe și clienți noi.
 
”Electromanufacturing” SRL este înregistrată în Moldova din anul 2012 și are peste 240 de angajați. De la începutul activității, întreprinderea și-a diversificat gama de produse de la un numar de 3 repere la 43 repere de produse.
 
Amintim că IMM-urile din Moldova pot beneficia de granturi pentru servicii de îmbunătățire a competitivității produselor și accesarea noilor piețe de desfacere. Din bugetul total al proiectului, prin PAC II urmează a fi acordate finanțări nerambursabile pentru acoperirea a 50% din costul serviciilor, dar nu mai mult de 200 de mii de lei per beneficiar. Astfel, agenții economici își vor putea spori calitatea produselor și a serviciilor, lansa altele noi, optimiza procesele interne, îmbunătăți imaginea companiei, identifica clienți și piețe noi, dar și stabili parteneriate pe lanțurile valorice.
 
Pentru cofinanțare pot aplica întreprinderile exportatoare sau situate pe lanțul valoric orientat la export din patru sectoare prioritare: produse alimentare şi băuturi; fabricarea produselor electronice şi mecanice; textile şi tehnologii informaționale. Totodată, pentru finanțare pot aplica și întreprinderi din alte sectoare ale economiei, însă aceste patru sectoare vor avea prioritate. E-mail: mgf@star.md,www.uipac.md, tel: 373 22 296 723
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus