Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, și Șeful Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice, Ambasada Austriei la Chișinău, Gerhard Schaumberger, au semnat luni, 7 decembrie 2015, acordul pentru implementarea proiectului ”Parteneriate pentru Calitate și Relevanță în Învățământul Profesional Tehnic în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor”, informează un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.
Cu acest prilej, Ambasadorul Marius Lazurca a declarat: ”Suntem bucuroşi că expertiza românească, rezultatul propriilor eforturi de implementare a reformelor, se bucură de căutare în special într-un sector deosebit de important, precum cel al asigurării calității învățământului din R. Moldova. Modernizarea capacităților Agenției Naționale de Asigurarea Calității în Învățământul Profesional și introducerea de noi standarde de calitate aliniate la normele europene vor permite studenților din R. Moldova să aibă acces la studii de calitate de nivel european.”
Șeful Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice, Ambasada Austriei la Chișinău, Gerhard Schaumberger, a apreciat parteneriatul României în acest proiect. De asemenea, a evocat importanța promovării învățământului de calitate în vederea asigurării unor condiții de viață cât mai apropiate de standardele europene: ”Austria a decis să continue cooperarea cu Republica Moldova în acest sector fundamental, inclus în noua strategie bilaterală, până în anul 2020 – în conformitate cu Strategia Națională a Învățământului Profesional Tehnic – deoarece este convinsă că oamenii și calitatea pregătirii lor sunt cele care vor determina crearea de locuri de muncă mai bine plătite, care, în final vor contribui la creșterea veniturilor populației și, implicit, la un trai mai bun, durabil în Republica Moldova.”
Obiectivul proiectului este de a contribui la îmbunătățirea calității și relevanței învățământului profesional în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor pentru economia Republicii Moldova. ”Parteneriate pentru Calitate și Relevanță în Învățământul Profesional Tehnic în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor” este un proiect finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe al României, USAID și Asociația Națională a Companiilor din domeniul Tehnologiei Informaționale și al Comunicațiilor, cu suma de 694.000 de euro, pe o durată de 36 de luni.
Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.12.2015Acord pentru implementarea proiectului ”Parteneriate pentru Calitate și Relevanță în Învățământul Profesional Tehnic în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor”
Comentarii (0)