Documentul prevede consolidarea şi modernizarea continuă a serviciului de urgenţă, precum şi crearea unui sistem integrat de acordare a ajutorului în cazuri de urgenţă.
Programul aprobat are ca scop îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii medicale de urgenţă, creşterea şanselor de supravieţuire a pacienţilor care necesită intervenţii de urgenţă, precum şi prestarea serviciilor calitative şi în termeni reduşi populaţiei.
Autorităţile îşi mai propun ca, până în 2020, să fie sporite capacităţile de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă şi asigurată funcţionarea acestuia în regim integrat cu alte servicii specializate de urgenţă. Totodată, vor fi diversificate competenţele personalului medical, paramedical şi operativ implicat în asistenţa de urgenţă, iar populaţia va fi instruită despre metodele de acordare a primului ajutor.
În acelaşi timp, Guvernul recomandă autorităţilor publice locale să întreprindă măsurile necesare pentru a creşte accesibilitatea şi operativitatea serviciului de asistenţă medicală urgentă pentru a reacţiona prompt la solicitările parvenite.
Costurile necesare pentru implementarea Programul naţional de dezvoltare a asistenţei medicale de urgenţă pentru anii 2016 – 2020 sunt de aproximativ 2,3 miliarde lei. Resursele financiare vor fi alocate din bugetul de stat şi din cadrul programelor de susținere financiară din partea partenerilor externi, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
07.09.2016Guvernul a aprobat Programul naţional de dezvoltare a asistenţei medicale de urgenţă pentru anii 2016 – 2020
Comentarii (0)