Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.12.2016

Procuratura anticorupţie investighează circumstanţele deposedării ilegale a bunurilor statului

Procuratura Anticorupţie a efectuat astăzi percheziţii în biroul unui reprezentant al Comitetului de Creditare al ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier”, care este angajat al Ministerului Economiei, precum şi altor persoane implicate în fapta infracţională în vederea identificării documentelor şi altor obiecte ce au importanţă pentru stabilirea circumstanţelor cazului. Percheziţiile au avut loc în cadrul unei cauze penale, iniţiate în luna noiembrie 2016 pe faptul abuzului de serviciu, soldat cu urmări grave intereselor publice.

Respectivul proces penal a fost declanşat în baza sesizării adresate Procuraturii Anticorupţie de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, prin care au fost reclamate pretinsele acţiuni ilicite ale lichidatorului ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier”, aflată în procedură de faliment. În concret, ilegalităţile au fost admise la examinarea pricinii în procedura de insolvabilitate, intentată faţă de Uzina de Bijuterii Giuvaier, al cărui fondator este Ministerul Economiei, statul fiind deposedat de bunurile ce-i aparţin cu drept de proprietate.

Potrivit celor constatate, fără a avea temei de a poseda sub nume de proprietar bunurile aflate în proprietatea statului, lichidatorul ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier” în procedură de faliment a înstrăinat la licitaţie bunul aflat în administrarea Ministerului Economiei.

În cadrul urmăririi penale în privinţa lichidatorului, care a fost reţinut de către procurori, a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv pentru un termen de 30 zile. Alte trei persoane, au fost citate de către procurori pentru a fi audiate în calitate de bănuiţi.

Pentru abuz de serviciu soldat cu urmări grave legislaţia prevede amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus