Ministerul Finanţelor a organizat dezbateri publice asupra proiectul Legii auditului situaţiilor financiare, elaborat în baza directivei europene, urmare a sintetizării celor mai importante propuneri şi comentarii recepţionate de la părţile interesate, după ce-a de-a doua consultare publică. La discuţii au participat conducerea şi reprezentanţii Ministerului Finanţelor, auditori şi asociaţii profesionale, reprezentanţi ai ACAP, AFAM, EcoFin, PwC şi KPMG.
Potrivit ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu, proiectul de lege vine cu completări şi îmbunătăţiri de perfecţionare a cadrului de reglementare a activităţii de audit, care trebuie să contribuie la simplificarea activităţii de supraveghere, apropierea de standardele europene, dar şi să aducă o schimbare calitativă.
În cadrul dezbaterii, Ministerul Finanţelor a prezentat principalele prevederi ale proiectului de lege, în special, aspecte privind reglementarea procedurii de înregistrare, raportare şi asigurare a transparenţei, reglementarea sistemului de supraveghere publică şi asigurarea calităţii, rolul comitetului de audit, dar şi alte prevederi importante.
La finalul discuţiilor, viceministrul Finanţelor, Veronica Vragaleva a mulţumit celor prezenţi pentru participare, pentru efortul, implicarea şi deschiderea auditorilor şi asociaţiilor profesionale la fiecare etapă de elaborare a proiectului de lege.
Proiectul Legii auditului situaţiilor financiare a fost elaborat în baza conceptului de transpunere a Directivei europene privind auditul în legislaţia naţională cu suportul unui consultant local în cadrul proiectului regional STAREP, proiect administrat de CFRR al Băncii Mondiale (www.worldbank.org/cfrr).
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.02.2017Proiectul Legii auditului situaţiilor financiare supus consultării publice
Comentarii (0)