S.A. „Apă Canal Chișinău" (ACC), a testat astăzi, 7 iunie 2017, randamentul noilor unități de tehnică și utilaje specializate pentru desfundarea rețelelor de canalizare din Chișinău, achiziționate grație unui program finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI). Acțiunea a avut loc pe strada Maria Drăgan, unde au fost deblocate mai multe colectoare de canalizare. Testarea a arătat că durata intervenției în scopul remedierii diferitor blocaje la rețelele de canalizare menajeră s-a micşorat de două ori. Până la achiziționarea noilor unități de tehnică și utilaje specializate, remedierea blocajului la canalizare putea dura până la 4 ore. Acum remedierea disfuncţionalităţii se reduce la aproximativ 2 ore.
Potrivit lui Nicolae Racu, șef al Serviciului exploatare a rețelelor de canalizare din cadrul ACC, în cadrul Proiectului au fost achiziționate 10 autovehicule de tip IVECO, 2 autospeciale tip MAN și un autovehicul cu sistem de inspectare video. „Datorită achiziționării noilor mecanisme a fost sporită eficiența operațională a întreprinderii, au fost diminuate costurile și perioada de intervenție la rețelele de canalizare, urmare a solicitărilor parvenite de la cetățeni", a declarat Nicolae Racu.
Fiecare sector al capitalei are în dotare câte două mașini IVECO, una fiind dotată cu instalație hidrodinamică, ce permite spălarea rețelelor de canalizare. Autospecialele tip MAN permit efectuarea atât a lucrărilor de spălare a rețelelor cu diametre de la 150 până la 800 mm cât și vidanjarea reziduurilor din blocuri. (Anterior pentru astfel de lucrări erau antrenate două autovehicule). În dotarea ACC există și un autovehicul cu sistem de inspectare video care stabilește starea tehnică a rețelelor de canalizare sub aspectul necesităţii de reparație a acestora. Pentru îmbunătăţirea serviciilor acordate în domeniul dat, în cadrul PIP este preconizată şi reabilitarea a circa 7 km reţele de canalizare.
Potrivit datelor ACC, în primele cinci luni ale anului 2017, echipele de profil au intervenit deja în 2000 de cazuri, o creștere de 10% faţă perioada similară a anului trecut. Reprezentanții întreprinderii semnalează că rețelele de canalizate din Chișinău sunt într-o stare deplorabilă ceea ce face necesară luarea de măsuri serioase de intervenție. Serviciul de exploatare a rețelelor de canalizare din cadrul ACC are în gestiune peste 1000 km de rețele de canalizare în municipiul Chișinău.
Conform statisticilor S.A. "Apă-Canal Chișinău", cele mai frecvente cauzele care determină blocarea sistemului de canalizare sunt nerespectarea regulilor elementare de utilizare şi neglijenţa consumatorilor.
Pentru asigurarea procesului de evacuare a apelor uzate în totalitate, zilnic, muncitorii ACC efectuează lucrările necesare de profilaxie. Serviciul de exploatare a rețelelor de canalizare activează non-stop.
Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.06.2017S.A. „Apă-Canal Chişinău” a testat eficienţa utilajulului nou privind deblocarea reţelelor de canalizare - See more at: http://www.chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=403&id=18635&t=/Presa/Comunicate-de-presa/SA-Apa-Canal-Chisinau-a-testat-eficienta-utilajul
Comentarii (0)