Controlul frontierei Republicii Moldova este dreptul suveran și este treaba internă a Republicii Moldova. Noi trebuie să asigurăm securitatea țării prin a controla frontierele.
S-a lucrat foarte mult pentru a deschide pe teritoriul Ucrainei un punct de control comun. Considerăm că este o relație care trebuie să se limiteze doar strict la interesele Republicii Moldova și Ucrainei și orice altă interferență din partea altui stat este și ilegală, și în contradicție cu normele internaționale.
Dacă Federația Rusă recunoaște Republica Moldova și granițele sale, atunci să ne respecte și să ne recunoască și dreptul nostru de a lucra cu ucrainenii pentru a ne controla frontiera.
Autoritățile Republicii Moldova nu au adus niciodată nicio intimidare sau niciun blocaj economic regiunii transnistrene. Iată de ce considerăm că nu va aduce niciun beneficiu atitudinea unor colegi din Federația Rusă, precum și acea decizie votată de Duma de Stat. Mai mult ca atât, autoritățile Republicii Moldova întotdeauna au solicitat la toate nivelele internaționale ca trupele Federației Ruse să fie retrase din Republica Moldova și noi continuăm să solicităm acest lucru și ar fi cazul ca Federația Rusă să respecte obligațiile și angajamentele internaționale asumate și să purceadă, prin mecanismele internaționale existente, la evacuarea trupelor sale de pe teritoriul Republicii Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.07.2017Comentariul Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu privire la Declaraţia Dumei de Stat a Federaţiei Ruse referitoare la evoluţia situaţiei în regiunea transnistreană
Comentarii (0)