MIEPO a încheiat primul semestru al anului curent cu 72 de evenimente de afaceri organizate și finanțate, 68 de contracte de parteneriat semnate, 3 proiecte investiționale atrase, iar pentru a doua jumătate și-a propus alte 84 de acțiuni, dintre care 23 noi. Acestea sunt rezultatele și planurile MIEPO, raportate de directorul instituției, Vitalie Zaharia, în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului de administrare al bugetului pentru implementarea Programului ”Promovarea Exportului”. Ședința a avut loc la Ministerul Economiei și a fost prezidată de Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.
Ministrul Economiei a apreciat rezultatele obținute de MIEPO în prima jumătate a anului curent, menționând că resursele bugetare alocate trebuie valorificate eficient și cu beneficiu maximal pentru antreprenori. În acest context, Octavian Calmîc a susținut aprobarea pentru semestrul al doilea a 23 de evenimente de afaceri suplementare celor planificate printre care, 3 forumuri și 15 expoziții internaționale, misiuni de afaceri, toate având scopul de a valorifica potențialul de export și de atragere a investitiilor în sectoarele prioritare ale economiei naționale.
Vitalie Zaharia a raportat, că în perioada vizată în rezultatul evenimentelor organizate de MIEPO au beneficiat circa 1200 de antreprenori. Comparativ cu anul trecut, cifrele rezultatelor egalează cu cele totale pentru anul 2016. Astfel, dacă anul trecut MIEPO a susținut participarea antreprenorilor moldoveni la 22 de târguri și expoziții internaționale, în perioada de raportare numărul acestora a fost de 21. Dacă pe durata anului 2016 au fost semnate 91 de contracte de export, în primul semestru sunt deja 68, iar numărul lor până la sfârșitul anului va continua să crească.
De asemenea, directorul MIEPO, a afirmat că instituția va asigura în continuare prezenţa agenților economici autohtoni la expoziţii, summituri, festivaluri precum şi tururi informaţionale pentru promovarea exporturilor și a investițiilor, care vor avea loc în Statele Unite, Coreea de Sud, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Elveţia, Marea Britanie şi Republica Moldova ș.a. Aceste activităţi vor contribui la creşterea volumului exporturilor, investiţiilor străine directe, sporirea competitivităţii produselor şi serviciilor autohtone, promovarea imaginii ţării, precum şi a sectoarelor prioritare.
Din Consiliul de administrare al bugetului pentru implementarea Programului ”Promovarea Exportului” fac parte reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului de Externe și al Integrării Europene, Ministerului Agriculturii, Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerului Tehnologiei Tinformațiilor și Comunicațiilor, CCI, Agenției Turismului.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.07.2017MIEPO și-a propus alte 50 de evenimente de afaceri până la sfârșitul anului
Comentarii (0)