Documentul a fost elaborat în contextul încheierii procesului de evaluare naţională a riscurilor în domeniul spălării banilor şi finanţării terorismului şi definitivării Raportului de evaluare naţională în acest sens.
Măsurile propuse în vederea realizării obiectivelor principalele ale planului de acţiuni vizează: îmbunătăţirea cadrului legal, identificarea şi reducerea riscurilor sectoriale, întreprinderea măsurilor de identificare a beneficiarului efectiv, îmbunătăţirea supravegherii, reducerea tranzacţiilor cu numerar.
Alte acţiuni se referă la cooperarea interinstituţională, cooperarea internaţională, asigurarea tehnică a organelor de ocrotire a normelor de drept, procurorilor şi judecătorilor în domeniul investigaţiilor financiare paralele şi a recuperării veniturilor provenite ilicit.
Perioada de implementare a acţiunilor constituie 3 ani, cu acoperire parţială din resursele atrase în cadrul proiectelor de asistenţă tehnică externă, precum şi în limitele bugetelor instituţiilor vizate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.09.2017Executivul a aprobat Planul de acţiuni privind reducerea riscurilor în domeniul spălării banilor şi finanţării terorismului pentru anii 2017-2019
Comentarii (0)