Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.10.2017

Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei Proprietăţii Publice

Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei Proprietăţii Publice

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, decizia cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei Proprietăţii Publice, în scopul raţionalizării structurii administraţiei publice centrale, bazată pe priorităţile de dezvoltare social-economică şi angajamentele asumate în demersul de integrare europeană a ţării noastre.
 
Regulamentul stabileşte misiunea, domeniile de activitate, funcţiile, drepturile, precum şi organizarea activităţii Agenţiei Proprietăţii Publice. Astfel, Agenţia este autoritatea administrativă centrală din subordinea Guvernului, care implementează politica statului în domeniile de activitate care îi sunt încredinţate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
De asemenea, documentul prevede că ministerele, alte autorităţi administrative centrale din subordinea Guvernului, precum şi autorităţile administrative din subordinea acestora, în termen de cel mult şase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii aprobate, vor transmite întreprinderile de stat în care exercită funcţia de fondator Agenţiei Proprietăţii Publice. Aceasta, la rândul său, în termen de o lună va rezilia contractele de concesiune a exercitării drepturilor de acţionar şi de administrare a proprietăţii publice în societăţile comerciale încheiate cu ministerele şi alte autorităţi administrative centrale.
 
În context, Premierul Pavel Filip a menţionat că în aşa mod ministerele se vor ocupa nemijlocit de elaborarea, promovarea şi implementarea politicilor în domeniile de responsabilitate, iar Agenţia Proprietăţi Publice va gestiona activitatea întreprinderilor de stat.
 
Agenţia va avea un director general şi doi directori generali adjuncţi, iar efectivul-limită al acesteia este de 52 de unităţi. Numirea în funcţie, modificarea, suspendarea şi încetarea raportului de serviciu ale directorului general şi ale directorilor generali adjuncţi se face de către Guvern.
 
Totodată, Executivul va propune candidatura pentru numirea în funcţia de conducător al întreprinderii de stat sau al societăţii comerciale cu capital public sau majoritar public, cu un efectiv de personal mai mare de 100 de unităţi de personal şi o cifră de afaceri medie anuală pe ultimii 3 ani de minimum 20 milioane de lei, care va fi determinată în baza propunerilor unei comisii guvernamentale create în acest sens prin hotărâre de Guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus