Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.02.2018

Chiril Gaburici: ”Dialogul public-privat trebuie consolidat. Vom organiza lunar ședințe cu reprezentanții mediului de afaceri”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, secretarul general și secretarii de stat din cadrul ministerului au avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova. Principalele subiecte de discuție au fost crearea unui mediu de afaceri favorabil și atractiv atât pentru investitorii locali, cât și pentru cei străini, crearea comisiilor sectoriale, promovarea unui dialog constructiv între Ministerul Economiei și Infrastructurii și mediul de afaceri.

Ministrul Chiril Gaburici a reiterat disponibilitatea Ministerului Economiei și Infrastructurii de a participa activ în cadrul comisiilor de consultări și negocieri colective, care sunt și care urmează a fi create, inclusiv în cadrul comisiei tripartite Guvern-Sindicate-Patronate. ”Este important să existe un dialog deschis între autorități și reprezentanții mediului de afaceri, pentru a identifica problemele cu care se confruntă businessul din țara noastră și a veni cu soluții. Ne dorim să creăm un mediu de afaceri favorabil și, astfel, să dezvoltăm economia țării”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

În context, Chiril Gaburici a subliniat că dialogul public-privat trebuie consolidat și a venit cu inițiativa de a organiza lunar, sau maxim la fiecare 45 de zile, ședințe cu reprezentanții patronatelor, pentru a discuta problemele actuale ale mediului de afaceri din Republica Moldova.

De cealaltă parte, președintele CNPM, Leonid Cerescu, a mulțumit Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru deschidere și a apreciat inițiativa de a crea o platformă comună de discuții pe subiecte economice. De asemenea, Leonid Cerescu a afirmat că s-au produs schimbări pozitive, care au contribuit la ameliorarea mediului de afaceri, dar mai sunt pași importanți de făcut pentru ca Republica Moldova să devină atractivă pentru investitori.

În cadrul întrevederii au fost abordate un șir de subiecte sectoriale, cum ar fi crearea grupului de lucru privind reglementarea activității de întreprinzător, transparența planificării cheltuielilor fondului rutier, necesitatea ajustării legii cu privire la parteneriatul public-privat, infrastructura calității, taxele vamale la materia primă pentru producători, transpunerea directivelor și standardelor europene, pentru îndeplinirea prevederilor din Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană etc., anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus