Părinții vor putea descărca aceste aplicații, protejând copiii în mediul virtual. Totodată, operatorii vor crea pe paginile lor web compartimente speciale dedicate informațiilor privind siguranța online.
Modificările la Legea privind protecţia copiilor împotriva impactului negativ al informaţiei au fost aprobate în ședința de astăzi a Executivului. Măsurile au fost elaborate în conformitate cu Planul de acţiuni pentru promovarea siguranţei pe internet a copiilor şi adolescenţilor pentru anii 2017-2020.
Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Investigaţii şi Consultanţă "SocioPolis", principalele probleme în spațiul online se referă la spargerea contului pe reţele de socializare – fiecare al cincilea copil cu vârsta între 12-15 ani s-a ciocnit cu asemenea cazuri, blocarea pe grupuri din reţelele de socializare – 18,6% dintre copii, accesarea involuntară sau vizionarea imaginilor cu caracter sexual – 16,3% din copii.
Printre acţiunile riscante ale adolescenţilor pe internet este şi faptul că o treime dintre copii îşi caută prieteni în mediul online. 30 la sută fac cumpărături în magazinele virtuale, iar 13% procură jocuri online. Mulți dintre copiii nu cunosc despre riscurile din spațiul virtual.
În prezent, unii furnizori de servicii Internet din țara noastră asigură deja, la solicitarea abonaților, accesul la aplicaţii care protejează copiii în spațiul online, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
Trimite e-mail | Printeaza
IT
23.05.2018Furnizorii de servicii de acces la Internet vor fi obligați să ofere utilizatorilor posibilitatea de instalare a aplicațiilor de filtrare a conținutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor
Comentarii (0)