Un studiu cu privire la mecanismele interinstituționale folosite în implementarea Acordurilor de Asociere cu UE ale Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei urmează a fi prezentat la Parlamentul European. Studiul urmează să identifice punctele forte și slabe în implementarea Acordurilor de Asociere din cele trei țări și să ofere recomandări specifice, atât pentru țările partenere, cât și pentru asistența UE.
Studiul este întocmit de experta Kataryna Wolczuk, profesor universitar în cadrul Centrului pentru studii euro-asiatice, europene și ruse al Universității din Birmingham, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Kataryna Wolczuk va efectua o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 6-8 iunie 2018. Agenda vizitei include întrevederi cu Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschii, Președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga, precum și cu Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, Eugen Carpov. Experta britanică va mai discuta cu oficiali de la Guvern, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Justiției.
Studiul este elaborat la solicitarea copreședinților Grupului de lucru pentru Acorduri de Asociere al Adunării Parlamentare EURONEST și va fi prezentat la Reuniunea Grupului de lucru, care va avea loc în perioada 24-28 iunie 2018, la Bruxelles, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.06.2018Studiul privind mecanismele folosite în implementarea Acordurilor de Asociere cu UE ale Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei va fi prezentat la Parlamentul European
Comentarii (0)