Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.07.2018

Vitalie Vrabie a solicitat mobilizare maximă pentru fluidizarea traficului în cele mai solicitate posturi

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a convocat o videoconferință cu șefii birourilor vamale pentru a discuta planurile de acțiuni pentru accelerarea circulației transfrontaliere în perioadele cu flux sporit, specifice sezonului estival.

Directorul Serviciului Vamal le-a solicitat responsabililor să asigure întreprinderea tuturor măsurile  agreate pentru degajarea fluxurilor. Acțiunile prevăd suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare,  precum și implicarea șefilor  posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.

Totodată, Vitalie Vrabie a solicitat verificarea și după caz, actualizarea listelor cu grupele de intervenție, membrii cărora, în caz de necesitate, sunt rechemați în serviciu și implicați în efectuarea controlului vamal.

La maximum sunt mobilizați și ofițerii antifraudă. Aceștia au indicația de a fi prezenți în post 24/7 pentru a prelua documentarea fraudelor consemnate de inspectorii de la linia de control, astfel încât, aceștia din urmă să nu părăsească pista pentru a întocmi sesizările prevăzute de procedurile instituite.

În intervențiile sale, șeful Vămii a precizat că va verifica personal cum se circulă și cum decurge controlul în posturile cu cele mai mari valori de trafic. ”Este important ca creșterea fluxurilor de călători să nu afecteze durata de așteptare în vamă. Aștept operativitate, solicitudine și profesionalism din partea tuturor inspectorilor din posturi, astfel încât să reducem la minimum riscul unor eventuale inconveniențe.”, a menționat Vitalie Vrabie.

Datele statistice din anii trecuți arată că cele mai mari valori de trafic sunt așteptate pentru perioada lunii august, atunci când fluxurile cresc cu circa 20%. În acest context, Serviciul Vamal continuă dialogul cu autoritățile omoloage din țările vecine pentru a asigura un control operativ pe ambele părți ale frontierei.

Amintim că, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde pot fi aflate informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau sesizate eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. De asemenea, pe pagina web a Serviciului Vamal, șoferii pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi, pentru a-și putea planifica ruta optimă, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus