Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și este parte a unui program amplu de abilitare a femeilor în domeniul IT și oferire a oportunităților și condițiilor propice afirmării femeilor în cea mai dinamică și promițătoare industrie a prezentului și viitorului.
Bursele în IT sunt acordate cu sprijinul financiar al UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) în cadrul Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor” și cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în contextul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”.
Conținutul cursurilor este furnizat de lideri mondiali precum Oracle și Cisco, iar programele de instruire au un caracter complex, integrând tehnologii de ultimă oră, metode inovative de învățare și tehnici cu impact demonstrat în dezvoltarea abilităților și competențelor solicitate de industria IT. Direcțiile de instruire vizează unele dintre cele mai solicitate sfere: Programare, Securitate Cibernetică, Administrare de baze de date, Rețelistică. Parcurgerea cursurilor constituie o bază solidă și o garanție sigură pentru dezvoltarea unei cariere reușite în domeniul IT.
În total, în cadrul concursului au fost depuse peste 70 de cereri. Conform criteriilor stabilite, persoanele eligibile pentru o bursă au vârsta cuprinsă între 18-35 ani, au absolvit studii liceale și au intenția fermă de a îmbrățișa o nouă profesie în domeniul IT din Republica Moldova.
Certificatele de burse au fost înmânate în cadrul unei ceremonii solemne, desfășurate la data de 4 septembrie, cu participarea beneficiarelor și partenerilor de dezvoltare. Instruirile se vor desfășura în perioada septembrie 2018 – mai 2019, în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill.
În iunie 2018 Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu sprijinul financiar din partea UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor), a lansat o amplă inițiativă privind abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor. Obiectivul principal al proiectului este promovarea egalității de gen prin intermediul tehnologiilor informației și comunicațiilor și sensibilizare asupra faptului că tehnologiile informaționale și comunicațiilor sunt instrumente care permit egalitatea de gen și abilitarea femeilor și crearea unei societăți în care femeile și bărbații pot contribui și participa în mod substanțial.
Proiectul “Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor” este implementat în parteneriat cu Proiectul ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” finanțat din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și ale Guvernului Suediei, anunță un comunicat.
Trimite e-mail | Printeaza
IT
05.09.201850 de fete și femei din Republica Moldova vor beneficia de burse complet sau parțial finanțate pentru a urma cursuri de instruire și a obține certificări internaționale în domeniul tehnologiilor informaționale
Comentarii (0)