Etapele pentru obținerea dreptului de a exporta carne de pasăre și ouă de categoria B în Uniunea Europeană, au fost discutate astăzi de Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, cu Gheorghe Gaber, Director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
Astfel, Chiril Gaburici a cerut conducerii ANSA să fie luate măsurile necesare pentru a facilita condițiile de export pentru producătorii autohtoni de carne de pasăre și ouă. ”Solicit să fie întreprinse acțiuni pentru consolidarea capacităților instituționale, facilitarea condițiilor pentru dezvoltarea capacităților producătorilor autohtoni cu privire la procedurile de export de carne de pasăre și ouă, precum și examinarea posibilității construcției a unității de procesare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, inclusiv realizarea etapelor și condițiilor necesare pentru acreditarea laboratoarelor”, a menționat ministrul.
În context, au fost analizate progresele înregistrate în vederea implementării activităților aferente obținerii dreptului de export, precum și crearea premiselor necesare desfășurării Misiunii de audit preconizate pentru luna septembrie 2019, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.