Facilitățile impozabile acordate de angajator nu se vor aplica creditelor acordate angajatului de către instituţiile financiare. Deputații au votat, în ședința de astăzi, modificarea unor acte legislative în acest sens, în prima lectură.
Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și are ca scop excluderea determinării mărimii facilităţii fiscale acordate de angajator în cazul în care o instituţie financiară acordă angajatului său un credit/împrumut conform condiţiilor generale de acordare a creditelor şi împrumuturilor.
Totodată, se propune ca cheltuielile aferente reparaţiei mijloacelor de transport utilizate în regim de taxi să se permită spre deducere în mărime de 100%. Altă modificare prevede că contribuabilii care încetează activitatea pe parcursul perioadei fiscale, cota impozitului pe venit va constitui 1% din obiectul impunerii, dar nu mai puţin de 1/12 din suma de 3000 lei proporţional lunilor în care a fost desfăşurată activitate.
Proiectul reglementează restituirea accizelor achitate la importul unor mărfuri de către agenţii economici care livrează carburanți pentru alimentarea aeronavelor. De asemenea, se propune ca modelul timbrului de acciză pentru marcarea articolelor din tutun să se schimbe anual. Cu începere de la 1 ianuarie a fiecărui an, importul articolelor din tutun, se va permite în condiţiile marcării cu timbru de acciză de modelul stabilit pentru anul respectiv. Comercializarea articolelor de tutun marcate cu timbru de acciză de modelul anului precedent se va permite doar până la data de 1 mai a anului.
Proiectul urmează a fi votat în lectură finală, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.10.2018Deputații au votat modificarea unor acte legislative, în I lectură
Comentarii (0)