Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.10.2018

Compania Siemens analizează oportunitatea deschiderii unui Centru Pilot de cercetare și dezvoltare în Republica Moldova

Compania Siemens analizează oportunitatea deschiderii unui Centru Pilot de cercetare și dezvoltare în Republica Moldova

Dezvoltarea și implementa tehnologiilor performante în sectorul energetic al Republicii Moldova a fost subiectul discuției Ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu Cristian Secosan, noul președinte al companiei Siemens din România.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici l-a felicitat pe Cristian Secosan cu venirea la președinția companiei Siemens și a menționat că are toată convingerea că proiectele inițiate în țara noastră vor fi realizate cu succes în termenii stabiliți. Totodată, a invitat compania Siemens România să deschidă un Centru Pilot de cercetare și dezvoltare a rețelelor energetice în Republica Moldova.

”Sunt sigur că venind la președinția companiei Siemens și cunoscând profund domeniul de electrificare, automatizare și digitalizare a rețelelor electrice, veți aduce plus valoare proiectelor realizate în Republica Moldova. Reabilitarea celor 14 stații de transformare de pe întreg teritoriul țării noastre, cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, va însemna o nouă etapă pentru calitatea alimentării consumatorilor cu energie. Vă invit să creați un Centru Pilot de cercetare și dezvoltare (R&D) a rețelelor energetice în Republica Moldova”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

Președintele Siemens România a asigurat că parteneriatul cu țara noastră privind proiectele de reabilitare a sistemului energetic, constituie o oportunitate de extindere a companiei pe piața din Republica Moldova. De asemenea, Cristian Secosan a menționat că apreciază interesul Ministerului Economiei și Infrastructurii, precum și a autorităților, pentru redresarea industriei energetice a țării.

În cadrul ședinței, oficialii au discutat și despre realizarea altor proiecte energetice. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că potrivit standardelor europene, Republica Moldova implementează proiectele privind utilizarea energiei regenerabile și asigurarea securității energetice. De asemenea, Chiril Gaburici a accentuat că este deschis pentru inițiative noi de conlucrare pe domeniul energetic și cele de activitate a Siemens, precum și, apreciază companiile mari care vin cu inițiative de extindere pe piețe noi, cu proiecte de anvergură. Totodată ministrului Economiei și Infrastructurii a invitat compania Siemens să participe la Săptămâna Business Week Moldova de la sfârșitul lunii noiembrie curent.

Compania Siemens România, subsidiară a multinaționalei germane cu același nume,are o vechime de activitate de 113 ani în România și numără, în prezent, circa 1600 angajați în 10 orașe, având 4 fabrici și 4 centre globale de cercetare – dezvoltare. Siemens România operează proiecte de modernizare a țării împreuna cu circa 7500 de clienți și cu ajutorul a peste 10 mii de furnizori.Pe plan mondial, Siemens și filialele sale numără aproximativ 480 000 de angajați în peste 190 de țări.Din 2017, Siemens SRL a preluat și coordonat activitățile de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Compania are patru direcții strategice de dezvoltare: electrificare, automatizare, digitalizare și sănătate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus