Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.11.2018

Republica Moldova va extinde cooperarea cu Israelul în domeniul învăţământului superior medical

Republica Moldova va extinde cooperarea cu Israelul în domeniul învăţământului superior medical

Astăzi, 6 noiembrie curent, secretarul general de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gîlca s-a întâlnit cu directorul Departamentului Licențe Medicale Profesionale al Ministerului Sănătății din Israel, Shaul Yatzic, care se afla într-o vizită în Republica Moldova.

Oficialii au discutat despre Programul curicular și calitatea cursurilor de formare şi educaţie oferite de către Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și gama de oferte în domeniul instruirii medicale.

Secretarul general de stat a subliniat că, în prezent, Republica Moldova are o experiență bună la capitolul învățământului superior medical și farmaceutic, oferind studii de calitate recunoscute la nivel european.

„Pentru modernizarea și ajustarea învăţământului superior medical din Moldova la cerințele și directivele UE, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” se axează pe amplificarea cooperării şi a parteneriatelor internaționale, care contribuie la îmbunătăţirea procesului de asigurare a calităţii şi dezvoltare instituţională”, a menționat Boris Gîlca.

La rândul său, Shaul Yatzic a declarat că, în cadrul întâlnirilor avute cu cadrele didactice și studenții, precum și vizitei catedrelor și clinicilor a constatat un sistem de învățământ consolidat și de calitate.

„Venim cu propunerea de cooperare în privința implimentării unor noi criterii și rigori la admiterea studenților, astfel încât, absolvenții USMF „Nicolae Testemițanu”, să contribuie la menținerea și dezvoltarea sistemului medical din Israel, dar și celui din Republica Moldova”, a specificat profesorul Yatzic.

În concluzie, participanții au identificat necesitatea revizuirii reglementărilor privind admiterea în instituțiile universitare în domeniul medicinii, revizuirii și ajustării compartimentelor curriculare, precum și monitorizarea și evaluarea procesului de educație.

În prezent, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, își fac studiile 5929 studenți și 1207 rezidenți, dintre care 2384 sunt cetățeni internaționali, iar circa jumătate din aceștia sunt din Israel, potrivit unui comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus