A 6-a reuniune a Comitetului de Coordonare al Proiectului Twinning „Suport în consolidarea capacităţilor operaţionale ale organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul prevenirii şi investigării actelor de corupţie" a avut loc marţi, 16 aprilie curent, în incinta Centrului Naţional Anticorupţie.
În cadrul evenimentului, liderii Proiectului au prezentat raportul trimestrial de activitate şi au punctat obiectivele realizate de către instituţiile beneficiare, precum și planurile preconizate pentru perioada următoare.
Experții proiectului au exprimat aprecierea pentru modul profesionist de implementare a recomandărilor înaintate, reiterând că asemenea succese au fost înregistrate numai datorită participării active a instituțiilor beneficiare.
În calitatea sa de lider național de proiect, directorul adjunct al CNA, dna Lidia Chireoglo a mulțumit Proiectului pentru sprijinul acordat, afirmând că rezultatele sunt vizibile și foarte utile pentru instituțiile beneficiare.
Toți participanții la reuniunea Comitetului au apreciat pozitiv rezultatele înregistrate de Proiect în perioada de raportare și au agreat inițiativa CNA de a fortifica eforturile împreună cu toate instituțiile beneficiare pentru a asigura finalizarea cu succes a activităților aflate în derulare în vederea asigurării implementării recomandărilor experților UE.
În particular, a fost discutat subiectul ce vizează finalizarea lucrărilor asupra softului pentru procesarea informației și ținerea evidenței, care reprezintă un instrument util și eficient pentru angajații care desfășoară activitate analitică în cadrul Centrului.
Potrivit Lidiei Chireoglo, pe parcursul următoarei perioade de raportare, Centrul Naţional Anticorupţie, împreună cu experţii Proiectului Twining, urmează să organizeze și alte evenimente relevante, precum Atelierul de lucru internațional în domeniul evalurării riscurilor de corupție și testării integrității profesionale, care se va desfășura în luna iunie 2019.
Următoarea ședință a Comitetului de Coordonare al Proiectului Twinning este preconizată pentru luna iulie 2019.
Potrivit CNA, scopul Proiectului Twinning constă în consolidarea capacităţilor instituţionale ale organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în vederea îmbunătăţirii eficienţei în lupta împotriva corupţiei. Printre beneficiarii principali ai asistenţei sunt Centrul Naţional Anticorupţie, Procuratura, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General de Poliţie şi Serviciul Vamal.
Proiectul Twinning este implementat de un consorţiu, format din instituţii specializate din 3 state-membre ale Uniunii Europene: Republica Lituania (partener superior), România (partener junior), Finlanda (partener junior).
Trimite e-mail | Printeaza
IT
17.04.2019Comitetul de Coordonare al Proiectului Twinning: De la provocări - la rezultate, în cadrul celei de-a șasea etape de implementare
Comentarii (0)