Discuțiile au purtat un caracter optimist în legătură cu învestirea unui guvern proeuropean la Chișinău, care are datoria și obligația să avanseze agenda europeană și să apropie nivelul de viață din Moldova de cel european.
Concetățenii noștri au venit cu propuneri de implicare și utilizare a experienței și profesionalismului celor din diasporă, printre care crearea unei platforme dedicate unde ei ar putea să-și ofere sprijinul și să participe la pregătirea și implementarea diverselor proiecte. Discuțiile, care au durat aproape 3 ore, au vizat și subiecte concrete din domenii specifice – reformele în justiție, proiectele în energie, crearea condițiilor pentru creșterea investițiilor străine, lupta cu evaziunea fiscală.
Premierul Maia Sandu a asigurat cetățenii moldoveni prezenți la întâlnire despre disponibilitatea deplină a noului guvern de a colabora cu diaspora pe implementarea proiectelor și de a utiliza sprijinul cetățenilor noștri. „Vă chem acasă. Vă invit să veniți la Chișinău și să participați în concursurile pentru diverse funcții publice. Următorul pas esențial după curațarea instituțiilor statului este aducerea unor profesioniști integri în funcții-cheie. Și dumneavoastră sunteți acei profesioniști.”, a subliniat Maia Sandu.
În acest context, a fost menționat proiectul lansat de societatea civilă plus373 prin care grupul de inițiativă și-a propus să adune o bază de date cu talente manageriale care ar putea fi utilizată de Guvernul de la Chișinău pentru pozițiile importante din stat. Guvernul condus de Maia Sandu susține aceasta inițiativă și va utiliza tot sprijinul oferit în acest sens, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.07.2019La Bruxelles, Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întâlnire cu cetățenii noștri aflați în Belgia
Comentarii (0)