Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în țara noastră, Lucy Joyce. Oficialii au discutat despre principalele proiecte finanțate de Fondul britanic pentru Buna Guvernare în țara noastră, dar și despre importanța strategică a negocierilor care au loc pe marginea proiectului Acordului de parteneriat, de comerț și de cooperare dintre Republica Moldova și Marea Britanie.
Vadim Brînzan a menționat că Ministerul Economiei și Infrastructurii apreciază suportul Guvernului britanic acordat țării noastre pentru implementarea proiectelor ce vizează îmbunătățirea mediului de afaceri, a sectorului financiar-bancar și cel energetic, reforma justiției și lupta împotriva corupției.
„Țările noastre au o colaborare dinamică și optăm în continuare pe extinderea acestor relații la un nivel mai înalt, reieșind din toate premisele și fundamentul solid al relației existente. Dorim să creăm o economie bazată pe cunoștințe, prin care să dezvoltăm procesul de externalizare, și anume prin intermediul investițiilor în infrastructură, IT, inovații, știință, învățământ, asigurarea medicală, implementarea tehnologiilor moderne, unde mizăm pe suportul Marii Britanii. Noul Guvern și-a asumat un angajament față de cetățeni, astfel că prin acțiuni și pași concreți vom îndeplini acest deziderat”, a menționat ministrul Vadim Brînzan.
La rândul său, E.S. Lucy Joyce, a precizat că țara sa își dorește un parteneriat strategic și eficient cu Republica Moldova, menționând că putem beneficia de tot suportul din partea Guvernului britanic. Lucy Joyce i-a urat succes ministrului Brînzan în activitatea sa și în realizarea tuturor obiectivelor propuse.
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, s-a discutat despre vizita delegației Republicii Moldova la Londra, în perioada 15-16 iulie curent. Astfel, la invitația părții britanice, va avea loc ce-a de-a II-a rundă de negocieri pe marginea proiectului Acordului de Parteneriat, Comerț și Cooperare între țări. Acordul respectiv va permite valorificarea potențialului comercial-economic și investițional urmare Brexit.
În Republica Moldova își desfășoară activitatea 233 întreprinderi cu capital originar din Marea Britanie, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 442,765 milioane de lei. După volumul capitalului investit, Marea Britanie se află pe locul 10 printre principalii investitori ale Republicii Moldova.
Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.07.2019Ce-a de-a II-a rundă de negocieri pe marginea proiectului Acordului de Parteneriat, Comerț și Cooperare dintre Republica Moldova și Regatului Unit al Marii Britanii va avea loc în perioada 15-16 iulie la Londra
Comentarii (0)