Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.09.2019

”Legea deoffshorizării” a obținut avizul pozitiv al Comisiei protecție socială, sănătate și familie

 ”Legea deoffshorizării” a obținut avizul pozitiv al Comisiei protecție socială, sănătate și familie

Proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte legislative – așa-numită ”Lege a deoffshorizării” - a fost aprobat, astăzi, de Comisia protecție socială, sănătate și familie. Proiectul prevede modificări ce vizează definirea noțiunilor de participant la privatizare, ofertant în domeniul parteneriatului public-privat, operator economic, participant la procedurile de achiziție publică, precum și la concesiunile de lucrări și servicii.

Astfel, Parlamentul urmează să stabilească restricții de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni de lucrări și servicii pentru persoanele juridice fondate de subiecți din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență, persoanele juridice în componența cărora figurează, direct sau indirect, persoane înregistrate sau cu reședință în astfel de jurisdicții.

Tot astăzi, Comisia potecție socială, sănătate și familie a susținut proiectul de modificare a mai multor acte legislative, prin care se propune consolidarea mecanismelor de implementare eficientă a sistemului de control financiar public intern. Modificările vizează 22 de legi, cu scopul de a aduce în concordanță noțiunile utilizate în Legea privind controlul financiar public intern. Astfel, noțiunile ”management financiar și control”, ”declarație privind buna guvernare” și ”unitate de audit intern” vor fi substituite cu noțiunile ”control intern managerial, ”declarație de răspundere managerială” și, respectiv, ”subdiviziune de audit intern”.

Deputații au mai aprobat și alte proiecte de lege: pentru modificarea art.4391 din Codul Contravențional, care are drept scop oferirea deținătorilor de autovehicule posibilitatea de utilizare a acestora imediat după achitarea amenzii; pentru modificarea art.61 din Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul MAI, care stabilește calea contestării actului administrativ de sancționare disciplinară direct în instanța de contencios administrativ, fără respectarea procedurii prealabile, etc.

Proiectele de lege urmează a fi discutate în plenul Parlamentului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus