Limba chineză ar putea deveni limbă oficială a Organizației Mondiale a Turismului, de rând cu limbile arabă, engleză, franceză, rusă și spaniolă. Comisia politică externă și integrare europeană a decis, în ședința de astăzi, să propună plenului Parlamentului ratificarea amendamentului la articolul 38 al Statutului Organizației Mondiale a Turismului.
Respectivul amendament a fost adoptat în cadrul celei de-a XVII-a sesiuni a Adunării generale a OMT, desfășurate în perioada 23-29 noiembrie 2007.
Potrivit autorilor proiectului, ratificarea amendamentului va contribui la menținerea și dezvoltarea relațiilor politice și economice prietenoase cu China, care este o piață de interes major pentru țara noastră.
Conform Cartei OMT, un amendament intră în vigoare numai atunci când 2/3 din statele membre au desfășurat procedurile interne pentru a ratifica acest amendament. Până în prezent, din totalul celor 158 de țări, 92 de state membre și-au încheiat deja procedurile interne și este nevoie de încă 14 țări pentru ca amendamentul să intre în vigoare.
În prezent, limba chineza este limba oficială a mai multor agenții specializate ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), precum Organizația Mondială a Sănătății (WHO) și Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.11.2019Parlamentul urmează să ratifice amendamentul prin care limba chineză să devină limbă oficială a Organizației Mondiale a Turismului
Comentarii (0)