O nouă schemă de corupţie la Primăria municipiului Chişinău a fost developată de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. O şefă de direcţie, doi reprezentanţi ai unei agenţii imobiliare, dar şi un angajat al Agenţiei Servicii Publice sunt bănuiţi că ar fi pretins bani de la persoane fizice şi juridice pentru soluţionarea diferitor probleme ce ţin de competenţa Primăriei sau a serviciilor cadastrale.
Potrivit materialelor cauzelor, şefa Direcţiei Patrimoniu Municipal din cadrul Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului municipal Chişinău este suspectată că ar fi pretins sistematic diferite sume de bani de la persoane fizice şi juridice, pentru a urgenta eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relaţiilor contractuale de locaţiune privind exploatarea încăperilor nelocative din Chişinău.
În aceleaşi dosare, sunt bănuiţi şi factori de decizie ai „Agenţiei din Chişinău Capitalimobil" - întreprindere desemnată de către Consiliul municipal Chişinău drept responsabilă de organizarea licitaţiilor publice pentru obţinerea dreptului de arendă asupra terenurilor şi spaţiilor nelocative din mun. Chişinău. Astfel, folosindu-se de situaţia şi statutul pe care-l deţineau, reprezentanţii Agenţiei pretindeau şi primeau de la persoane fizice şi juridice mijloace financiare pentru a influenta persoane publice din cadrul Primăriei Chişinău şi Serviciului Cadastral Teritorial să adopte acte de recepţie finală a obiectivelor şi să aprobe actele pentru vânzarea, fără expunere la licitaţie, a bunurilor imobile.
În urma percheziţiilor din această dimineaţă au fost reţinuţi: şefa Direcţiei Patrimoniu din cadrul Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului municipal Chişinău, doi reprezentanţi ai Agenţiei din Chişinău Capitalimobil" SRL şi un funcţionar al Serviciului Cadastral Teritorial Chişinău al Agenţiei Servicii Publice. Persoanele au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.
Urmărirea penală pe cazul dat a fost pornită în luna septembrie 2019, persoanele fiind cercetate pentru abuz în serviciu, corupere activă, pasivă şi trafic de influenţă. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.
Potrivit CNA, Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.
Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.12.2019O nouă schemă de corupţie la Primăria capitalei şi Agenţia Servicii Publice. Patru persoane, între care o şefă de direcţie, reţinute de CNA
Comentarii (0)